GR-11. Del refugi de Colomèrs a la Guingueta d’Àneu. Jornada 18.

Fins al Pòrt de Ratera, el més alt de la jornada a 2590m, el sender va passant per tot de fondals on s’hi acumula l’aigua en forma de llacs. L’aigua plana només es mou quan les truites capturen algun insecte i s’hi formen cercles concèntrics que van morint com més s’allunyen del centre. Els torrents baixen plens inundant parts del camí traçat.

Passat el port, comença la davallada cap als estanys de Ratera i de Sant Maurici en un entorn ple de bellesa muntanyenca. Entre Ratera i Sant Maurici la concurrència de gent, camina amb tranquil·litat d’acord amb el dia que els ha tocat. Un sender preciós vora el riu Escrita porta a Espot. Avets, bedolls i pins negres creixen lliures dins del parc nacional d’Aigüestortes. L’espai dels arbres que morin, seran ocupats ràpidament pels més valents i ràpids en creixement.

A Espot l’aturada és obligada. Restaurants, botigues, bars, pensions, hotels… però la jornada continua per bell sender cuidat amb bancs per seure-hi tot sovint. Bancs del “si no fós”. És creua la carretera i en enfilada aprofitant una línia elèctrica en desús s’arriba al poble d’Estaís amb totes les cases i església amb teulats de pissarra. Un camí de bast, planer i en alçada, porta cap a un altre veïnat, Jou.

La Guingueta d’Àneu queda a la vall i per baixar-hi des de Jou, un altre camí de bast amb parets de pedra seca i enrajolat de pedres planeres es conserva força bé tot i el pas dels segles i de la fúria hivernal. El camí que deurien haver fet servir tantes generacions dels veïns dels dos pobles ha quedat només per l’ús de caminants. Les carreteres asfaltades ja ho connecten tot.

Lac Long
Lac Obago
Vista cap a Colomèrs
Estany de Sant Maurici
Espot
Estaís
Jou
La Guingueta d’Àneu

3 thoughts on “GR-11. Del refugi de Colomèrs a la Guingueta d’Àneu. Jornada 18.

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: